Završena je I faza rekonstrukcije ulice Safvet-bega Bašagića, a II faza je u toku

Rekonstrukcija jedne od najdužih i najprometnijih ulica u Starom Gradu ušla je u svoju II fazu. Gornji dio ulice, od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg, ukupne dužine 275 metara je završen.

„Radovi na rekonstrukciji ove ulice su napredovali brže od očekivanja, pa smo mnogo prije okončali prvu fazu i počeli sa drugom“ kazali su u Službi za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad. Uklonjen je stari asfalt, izvršeno tamponiranje tog terena, izvađeni stari i postavljeni novi ivičnjaci, te je urađeno novo asfaltiranje u dužini od 275 metara. Također radovi su obuhvatili i nivelisanje šibera, poklopaca šahtova i slivničkih rešetki. Ovi radovi su urađeni i pored dosta nepovoljnih vremenskih prilika i snježnih padavina polovinom prošlog mjeseca. Prva faza radova koštala je oko 117.000 KM.

Sada je u toku II faza, koja obuhvata 364 metra ulice od Pirinog brijega do ulice Ulomljenica, prosječne širine 6,30 metara, i ti radovi idu planiranom dinamikom. Dosad je većim dijelom dionice skinut stari asfalt, kao i oštećeni ivičnjaci, te se postavljaju novi i vrši tamponiranje terena. Cijena II faze je oko 175.000 KM, izvođač je KJKP „Rad“. Sve radove finansira Općina Stari Grad.