U toku je tekuće održavanje ulica Ferhadija, Jelića i Trg oslobođenja

U toku je zamjena polomljenih ploča u ulicama Ferhadija, Jelića i Trg oslobođenja-Alija Izetbegović. Radi se oštećenjima koja su nastala usljed zimskih uslova i pločama koje su popucale ili ispale iz svog ležišta.

Dio ulice Ferhadija na kojem se radi tekuće održavanje je od Apoteke Sarajevo (kod Katedrale) do Slatkog ćošeta. Ovaj dio ulice rekonstruisan je u postratnom periodu, ali je kvalitet izvedenih tradova i materijal dosta loš i često dolazi do pucanja ploča u zimskom periodu. Iz tog razloga se vrši godišnje tekuće održavanje kako bi se ulica vratila u prvobitno stanje.

Trenutno se mijenjaju ploče u blizini slastičane “Egipat”. Po završetku radova u Ferhadiji, radit će se u ulici Jelića, pa na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović.

Dio Ferhadije od Gradske tržnice do Apoteke Sarajevo rekonstruisan je 2012. i 2013. godine. Na tom dijelu su zamijenjene sve podzemne instalacije, izljevena armirano-betonska podloga debljine deset cm i na nju postavljene granitne ploče debljine osam cm. Projekat je koštao oko 890.000 KM i na ovom dijelu ulice nikada nije bilo potrebe za zamjenom ploča.