U ponedjeljak svečano otvaranje nove sale OŠ”Mula Mustafa Bašeskija”

U ponedjeljak, 30. januara, 2017. godine, u 12,00 sati, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktorica OŠ”Mula Mustafa Bašeskija” Jasmina Karasalihović svečano će otvoriti novosagrađenu sportsku salu škole “Mula Mustafa Bašeskija”, ulica Logavina br 52.

Sala će biti otvorena i data učenicima na korištenje prvog školskog dana u drugom polugodištu školske 2016/2017. godine.

Sportska sala OŠ”Mula Mustafa Bašeskija” jedna je od najvećih investicija Općine Stari Grad realizovanih u prošloj godini, a radovi na izgradnji završeni su prošlog mjeseca. Sala je opremljena potrebnim mobilijarom, a u okviru projekta urađena je i nova kotlovnica za sistem zagrijavanja. Izgradnja sale je koštala 711.000 KM, a kompletnu investiciju finansirala je Općina Stari Grad Sarajevo.

Povodom svečanog otvaranja nove sale, učenici su pripremili kulturno-zabavni program koji počinje u 12,00 sati. Nakon presijecanja vrpce i svečanog otvaranja sale, u 13,00 sati će prvu utakmicu u sali odigrati odbojkaške ekipe OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ i OŠ „Saburina“ koje se takmiče u odbojkaškoj ligi Starog Grada. Nakon njih igrat će ekipe OŠ“Vrhbosna“ i OŠ„Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, te  OŠ“Edhem Mulabdić“ i OŠ„Hamdija Kreševljaković“.