Rekonstrukcija i asfaltiranje ulica Bajramuša i Obhodža

Na osnovu ovogodišnjeg sporazuma i potpisivanja Anexa ugovora između Općine Stari Grad, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Rad”, tokom avgusta urađena je rekonstrukcija ulice Bajramuša i Obhodža. Radove je finansirala Općina Stari grad sa 62.000 KM.
Zbog velikog oštećenja saobraćajnice, odlučeno je da se izvrši rekonstrukcija 350 metara ulice Bajramuša. Uklonjen je stari sloj asfalta sa podlogom, postavljena je nova tamponska podloga, izvršena nivelacija šahtova i rešetki za odvod oborinskih voda. Potom je uslijedilo asfaltiranje.
Uporedo se radilo i na rekonstrukciji ulice u Mjesnoj zajednici “Mošćanica”, te su sredinom avgusta ove godine radnici firme Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Rad” završili projekat asfaltiranja ulice Obhodža. Sada stanovnici tog dijela Općine Stari Grad neće više prolaziti makadamskom cestom do svojih domova. Asfaltiranju ove ulice prethodilo je proširenje, sipanje tampona, te postavljene šahtova i rešetki za odvod oborinskih voda. Poslije urađenih navedenih radova, uslijedilo je asfaltiranje cjelokupne saobraćajnice i platoa ispred džamije Obhodža.