Ibrahim Hadžibajrić – načelnik decenije u BiH!

Image
Jusko, Pušina i Hadžibajrić
Načelnik decenije

Nezavisna agencija za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope izabrala je Ibrahima Hadžibajrića za načelnika decenije u BiH. Ovo prestižno priznanje, po odluci međunarodnog žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika, uručeno je Hadžibajriću sinoć na ceremoniji održanoj u Banskom dvoru, u Banja Luci. Ibrahim Hadžibajrić je načelnik decenije u Bosni i Hrecegovini zbog izuzetnih rezultata postignutih u prethodnom periodu i uspješnog vođenja općinske administracije.
Hadžibajrić se zahvalio na ukazanom povjerenju i prepoznatim rezultatima rada kazavši da je svako priznanje i obaveza.

Obraćanje načelnika Hadžibajrića
Sa najbližim saradnicima

 “Ovom priznanju prethodilo je ono za Najnačelnika općine 2010. godine, tako da je ovo drugi put da ste prepoznali rezultate mog rada i dodijelili mi priznanje i zaista vam hvala na tome. S obzirom da sam na početku mog trećeg mandata, ovo priznanje je velika obaveza da nastavimo jednako uspješno raditi kao i prethodnih osam godina, kako bismo opravdali povjerenje. Vjerujem da se može uspjeti samo predanim radom i profesionalnim odnosom prema poslu, tako da mi je ova nagrada i motiv da nastavim tim putem,” kazao je Hadžibajrić.

Uručenje priznanja

 Prije šest godina međunarodni žiri za dodjelu priznanja najboljim menadžerima u BiH prepoznao je Ibrahima Hadžibajrića kao Najnačelnika u BIH, dok je danas, na pragu trećeg mandata na ovoj odgovornoj funkciji međunarodni žiri odlučio dodijeliti mu priznanje za sveukupni rad. U kategoriji najboljih načelnika nagrađeni su i Milorad Simić, načelnik Dervente, kao najbolji menadžer među načelnicima, te Muhamed Ramović načelnik Općine Goražde koji je proglašen najnačelnikom.
Nezavisna agencija za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope jedini je globalni i nezavisni autoritet na području BiH i regiona koja je ovu nagradu dodijelila 35. put, a po općim ocjenama spada među pet najrespektabilnijih nagrada u svijetu, uz nagrade iz Njujorka, Priza, Londona i Madrida.
Podsjetimo još da je Hadžibajrić za svoj rad u prethodnom periodu bio nagrađen i drugim priznanjima: Evropski načelnik FBiH, Zlatna plaketa i značka Internacionalne lige humanista, Povelja F.E.S.T, Zlatna turistička ruža, a Općina Stari Grad je za vrijeme njegovog prvog mandata dobila priznanje Evropski otvoreni grad.

Zajednička fotografija dobitnika priznanja