Osnovci iz Starog Grada učestvovat će na međunarodnim igrama u Karpošu

Image
Fotoarhiv: Odbojkaška liga, decembar, 2015. godine

Četiri reprezentacije učenika iz osnovnih škola Starog Grada u četvrtak će, u organizaciji općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport, otputovati u Karpoš u Makedoniji, na Međunarodne igre opštinskih reprezentacija osnovnih škola. Općina Stari Grad i Opština Karpoš vezane su pobratimskim odnosima od 2011. godine, a starogradski osnovci učestvovat će na ovim igrama u čast obilježavanja četrdesete godišnjice postojanja Opštine Karpoš.
U Makedoniju putuje ženska odbojkaška ekipa, muška košarkaška ekipa, mješovita stonoteniska i mješovita šahovska ekipa, a ukupno sa trenerima, selektorima i službenim licima reprezentaciju čini 28 članova.
Selektor odbojkaške reprezentacije je bivši reprezentativac, a sada odbojkaški trener Ekrem Lagumdžija, dok košarkašku reprezentaciju predvode Dževad Babić, profesor u OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ i trener Bakir Kvoco, profesor u OŠ „Hamdija Kreševljaković“.
Ekipa stonotenisera i stonoteniserki putuje sa selektorom Vanjom Pašićem, a ekipa šahista sa selektorom Emirom Kemurom, dok će kao predstavnik svih osnovnih škola Starog Grada u Karpoš putovati Kerim Fejzagić, direktor OŠ“Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“.
Međunarodne igre opštinskih reprezentacija osnovnih škola u Karpošu svečano će biti otvorene u petak, 28.oktobra, takmičenja su tokom predstojećeg vikenda, dok su u ponedjeljak najavljene finalne utakmice, podjela nagrada i svečano zatvaranje.