Nastavljeno uvođenje video nadzora u školama

Image

Video nadzor je postavljen u centralnim i područnim osnovnim školama „Mula Mustafa Bašeskija“ i

OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“

„Edhem Mulabdić“, te u školi „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, istakli su predstavnici Agencije „Securitas“.
Do kraja naredne sedmice, kako su naveli u ovoj Agenciji, video nadzor će biti postavljen u osnovnoj školi „Saburina“, te u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn, Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti i Srednjoj muzičkoj školi čime će projekat postavljanja video nadzora u starogradskim školama biti u potpunosti i okončan.
Implementacija ovog projekta rezultat je zajedničke saradnje Općine Stari Grad, menadžmenta osnovnih i srednjih škola, Policijske stanice Stari Grad i Agencije „Securitas“. Ukupna vrijednost projekta je oko 35.000 KM i u potpunosti će ga finansirati Općina Stari Grad.

OŠ „Edhem Mulabdić“


„Do sada smo postavili video nadzor u šest centralnih i područnih osnovnih škola. Ukupno je postavljeno 26 vanjskih i 16 unutrašnjih kamera“, pojasnili su u Agenciji „Securitas“.
Kako je ranije najavljeno, video nadzor će pokriti deset škola na području općine Stari Grad i bit će uvezan sa Policijskom stanicom Stari Grad. Škole će biti pod stalnim nadzorom policajaca, a svi snimci bit će pohranjivani 30 dana.