Sutra koncert Zagrebačkih solista u Katedrali

Image

Koncertom Zagrebačkih solista u sarajevskoj Katedrali, bit će okončan koncertni program u okviru 12. Internacionalnog muzičkog festivala Bosna, poznatijeg kao BIMF. Koncert će biti održan u četvrtak, 28. jula, 2016. godine, sa početkom u 20 sati. Ovaj kulturni događaj će biti realizovan pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, te podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, uz partnerstvo s Općinom Stari Grad Sarajevo i Katedralom Srca Isusova, a glavni partner i suorganizator je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH,

bez čije pomoći koncert ne bi bio moguć. Koncertni program uključuje djela Mozarta, Corellija, Bartoka, Papandopula, Sorkočevića, djece kompozitora iz SOS sela, Maslesa i Piazzolla – za ‘happy ending’ naše lijepe bajke u tango stilu. I ove godine, koncert Zagrebačkih solista u Sarajevu predstavit će i jednu svjetsku premijeru. Prije početka koncerta, publici će se obratiti izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba i Pročelnica, gospođa Mirka Jozić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH gospodin Ivan del Vecchio, predstavnik Općine Stari Grad, te Zemira Masleša, direktorica BIMF-a.

Podsjećamo, Općina Stari Grad Sarajevo je putem Sektora za lokalni razvoj, pružila finansijsku i tehničku podršku održavanju uličnog performansa “Jedno srce”, upriličenog na trgu ispred Katedrale. Ovaj događaj je organizovan 13. jula, 2016. godine u okviru 12. Internacionalnog muzičkog festivala “Bosna”. Ovogodišnji BIMF slogan je: Istinska radost je u ujedinjenju i spoznaji vrijednosti žene.

Ovom prilikom, Općina Stari Grad poziva sve zainteresovane građane da sutra posjete koncert Zagrebačkih solista u Katedrali.