Pobratimska Opština Karpoš izgradit će igralište u Logavinoj

Image

 Makedonska Opština Karpoš (Skoplje) s 15.000 Eura finansirat će projekat izgradnje inkluzivnog igrališta na području Općine Stari Grad Sarajevo.
Ova odluka je usvojena na 52. sjednici Opštinskog vijeća Karpoš održanoj u 12. jula, 2016. godine.
„Odluka je, na prijedlog gradonačelnika Karpoša Stevča Jakimovskog, usvojena jednoglasno. Zaključeno je da će Opština Karpoš sa 15.000 eura finansirati realizaciju projekta izgradnje inkluzivnog igrališta u pobratimskoj Općini Stari Grad“, saopćeno je iz Opštine Karpoš.
Općina Stari Grad je, posredstvom Sektora za lokalni razvoj, pripremila projekat izgradnje inkluzivnog igrališta čija je ukupna vrijednost oko 18.500 eura. U projektnom prijedlogu je definisano kako će Karpoš projekat finansirati sa 15.000 eura, a Općina Stari Grad sa oko 3.500 eura. Igralište će se graditi na prostoru ispred Doma kulture Logavina.

 

Realizacijom ovog projekta, osim obezbjeđenja kvalitetnijih uslova života za najmlađe stanovnike Starog Grada, bit će ojačana saradnja između općina Stari Grad i Karpoš. Sporazum o bratimljenju načelnici ovih opština Ibrahim Hadžibajrić i Stevčo Jakimovski potpisali su još 2011. godine. U posljednjih pet godina realizovano je nekoliko zajedničkih projekata iz oblasti lokalnog razvoja, obrazovanja, kulture i sporta