Asfaltiranje ulice Jarčedoli bit će završeno naredne sedmice

Image

U ulici Jarčedoli u toku je tamponiranje i priprema za asfaltiranje dijela od trafostanice prema Popovom gaju. Radovi na asfaltiranju ove ulice bit će završeni naredne sedmice, prije bajramskih praznika.

Ulica se priprema za asfaltiranje

Kako su saopćili iz nadležne Službe za investicije, plan i analizu, jučer su radnici Elektrodistribucije završili prokop, nakon čega je počelo tamponiranje. Prethodno su u ovoj ulici izgrađena tri potporna zida, četvrti je u završnoj fazi gradnje, a ugovoreni su radovi na izgradnji još dva.

Izgradnja četvrtog zida je u završnoj fazi
Jarčedoli - zid dužine 55 metara

Kada je počela rekonstrukcija ulice Jarčedoli zbog nedovoljne širine na određenim dijelovima, a kako bi radovi bili izvedeni što kvalitetnije i na zadovoljstvo brojnih stanovnika Jarčedola, pristupilo se proširivanju ulice i gradnji navedenih zidova.
Tri novoizgrađena armirano-betonska potporna zida su dužina 55 metara, 18 metara i 10 metara. „Završavamo izgradnju četvrtog zida dužine 35 metara. U toku radova ukazala se potreba za izmiještanjem stuba Elektrodistribucije, te smo im se obratili s tim zahtjevom. Loši vremenski uslovi prethodnih dana onemogućili su izmještanje, ali se nadamo da će i to biti ubrzo završeno“, pojasnili su iz navedene Službe.

Gradnju prvog zida, dužine 55 metara, finansirala je Direkcije za puteve KS, dok je preostala tri finansirala Općina Stari Grad iznosom od oko 32.500 KM.

Jarčedoli - zid dužine 10 metara Jarčedoli - zid dužine 18 metara


Ulica Jarčedoli bit će rekonstruisana u dužini od oko 810 metara, na dijelu od trafostanice prema Popovom gaju. Projekat finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Kantonalno ministarstvo za saobraćaj, putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, u iznosu od oko 158.100 KM.
Drugi dio ulice Jarčedoli na Popovom gaju, rekonstruisan je u oktobru prošle godine. I na ovom dijelu je urađen jedan potporni zid, dužine od 24 metra. Nakon toga, ulica je asfaltirana u dužini od 355 metara i širini od četiri i po do pet metara, a za radove je Općina izdvojila oko 113.900 KM.