Gradi se i četvrti potporni zid na Jarčedolima

Image

Šest novih armirano-betonskih potpornih zidova bit će izgrađeno u ulici Jarčedoli na dionici od trafostanice prema Popovom gaju . Tri potporna zida su već završena, u toku je izgradnja četvrtog, a planirana je i ugovorena izgradnja još dva potporna zida, potvrđeno je u Službi za investicije, plan i analizu Općine.

Jarčedoli - zid dužine 55 metara Jarčedoli - zid dužine 18 metara


Gradnja ovih zidova radi se u sklopu projekta rekonstrukcije istoimene ulice. S obzirom da je ulica na određenim dionicama nedovoljne širine, odlučeno je da se u sklopu projekta izgrade i potporni zidovi, kako bi ulica bila proširena.
Iz Službe su nam kazali da je završena izgradnja tri armirano-betonska potporna zida dužine 55, 18 i 10 metara. „U toku je izgradnja četvrtog zida dužine 35 metara. Nakon toga, zbog novonastalih oštećenja planirana je izgradnja još dva zida“, objasnili su u Službi. Dodali su da čim se završe radovi na izgradnji svih zidova, pristupit će se asfaltiranju ulice.

Jarčedoli - zid dužine 10 metara Jarčedoli - gradi se zid dužine 35 metara


Prvi zid dužine 55 metara finansirala je Direkcije za puteve KS, dok je ostala tri finansirala Općina Stari Grad s iznosom od oko 32.500 KM.
Podsjećamo, ova ulica bit će rekonstruisana u dužini od oko 810 metara. Projekat zajednički finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Kantonalno ministarstvo za saobraćaj putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo u iznosu od oko 158.100 KM.