Općina podržala ramazanske aktivnosti Islamske zajednice

Image

Potpisivanjem ugovora o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 7.000 KM Općina Stari Grad podržala je ramazanske aktivnosti Islamske zajednice u BiH. Sredstva će biti usmjerena na organizaciju koncerta

Sa potpisivanja

“Bajram dođe, mirišu avlije” i podjelu bajramskih paketića polaznicima “Ljetne škole Kur'ana” koju organizuje Islamska zajednica u BiH. Ugovor o dodjeli ovih sredstava potpisali su danas načelnik Ibrahim Hadžibajrić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice prof.dr. Ferid ef. Dautović.

“Želim se zahvaliti načelniku Hadžibajriću koji je prepoznao važnost naših ramazanskih projekata. I dosad smo imali podršku Općine Stari Grad i raduje me da se nastavlja ova dobra saradnja,” kazao je efendija Dautović.
Načelnik Hadžibajrić je istakao da Općina nastoji podržati rad Islamske zajednice, a naglasio je i značajnu podršku koja se izdvaja za restauracije i sanacije vjerskih objekata, džamija u Starom Gradu. “I

Općina je za sanaciju Ferhadija džamije izdvojila 60.000 KM

ranije smo podržavali ramazanske aktivnosti Islamske zajednice, konkretno održavanje koncerta 'Bajram dođe, mirišu avlije', a nastojat ćemo to i ubuduće. Također, naglasio bih da smo prethodnih godina izdvojili znatna sredstva za sanacije naših džamija. Finansirali smo sanaciju Ferhadija džamije, Bistričke džamije, Balibegove, džamija na Hridu, u Žagrićima, Lubinoj, Mahmutovcu, na Faletićima i brojnih drugih,” kazao je Hadžibajrić.

Koncert “Bajram dođe, mirišu avlije” bit će održan 05, jula u KSC Skenderija, dok će “Ljetna škola Kur'ana” početi tokom ljetnog raspusta i očekuje se upis oko 500 polaznika. Škola je namijenjena djeci koja poznaju kur'ansko pismo kako bi kroz intenzivno učenje i ponavljanje znanja poboljšali učenje Kur'ana. Svim polaznicima za Bajram će biti podijeljenji prigodni paketići.