Obilježena godišnjica stradanja Senada Šećerovića i Dževada Resića

Image

Na spomen-ploči koja se nalazi preko puta parka At mejdan, u ulici Hamdije Kreševljakovića, bivša ulica Dobrovoljačka, danas tačno u 12,00 sati, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata je počast civilnim žrtvama rata Dževadu Resiću i Senadu Šećeroviću.
Kako je tom prilikom kazao Faruk Emirhafizović, ova tragedija se nikada ne smije zaboraviti. “Ovdje smo da se sjetimo da su prije 24 godine ubijena dva mlada života od strane JNA. Moja je želja da se svake godine sjećamo ovih mladih života i da se tragedija nikad ne zaboravi;” kazao je Emirhafizović.
Semra Bukvić, sestra ubijenog Senada Šećerovića, zahvalila se svima koji obilježavaju ovaj datum. “Hvala što nas niste zaboravili i što se i ove godine sjećate naših poginulih. Posebno se zahvaljujem Općini Stari Grad, OO SDP Stari Grad i Faruku Emirhafizoviću,” kazala je Semra, a sa njenim riječima se složila i sestra stradalog Dževada Resića, Senija Muratović.
“Zahvaljujem se Načelniku i Općini Stari Grad sto nisu zaboravili ova dva divna momka,” kazala je Senija. U ime Općine Stari Grad cvijeće su položili Senad Musić, pomoćnik načelnika za socijalnu i boračko-invalidsku zaštitu i Adil Aljić, šef Sektora za poslove mjesnih zajednica.