Posjeta Zavodu „Mjedenica“

Image

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, danas (31. decembra, 2015. godine) je posjetio Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“. 
Domaćin posjete bio je direktor Selmir Hadžić koji se zahvalio načelniku na posjeti i prigodnim poklonima, te na ukazanoj pomoći koju im je Općina Stari Grad pružala svih ovih godina.

Načelnik Hadžibajrić zaželio svima sretnu i uspješnu nastupajuću Novu godinu

Načelnik Hadžibajrić zahvalio se djeci i prisutnima na toplom dočeku, te čestitao im na uspjehu koji postižu sa djecom i zaželio im sretnu i uspješnu nastupajuću Novu godinu. Nakon susreta s djecom Hadžibajrić je zajedno sa direktorom Hadžićem obišao i ostale učionice koje djeca pohađaju u Zavodu „Mjedenica“.

Hadžibajrić i Hadžić obišli i ostale učionice Zavoda „Mjedenica“

„Naši prostorni kapaciteti su dobro iskorišteni uz pomoć i podršku Općine Stari Grad, drugih organizacija i dobrih ljudi. Kada bi nadležna ministarstva i institucije preuzele i podijelile svoje nadležnosti i pomagale nam na pravi način, ova ustanova bi bila idealna“, istakao je Hadžić. Dodao je kako nažalost imaju povećan broj zahtjeva za vrtić. „Kapacitet je 30, a mi smo dobili 80 zahtjeva. Zbog toga jedan dio djece boravi i OŠ „Vladislav Skarić““, pojašnjava direktor Hadžić.
U Zavod trenutno ima oko 197 štićenika, od čega 111 djece u osnovnoj školi, 52 u vrtiću, a 32 je odraslih koji vrijeme provode u radionici u ulici Bakarevića.
Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ je odgojno-obrazovna ustanova smještena u istoimenoj ulici u starom dijelu Sarajeva. Namijenjena je za rad sa djecom i odraslim osobama sa posebnim potrebama (mentalna retardacija i kombinovane smetnje). Postoji od 1947. godine, a rad nije prekidala ni u toku rata (1992-1995).