Počela nadogradnja obalnog zida uz rijeku Miljacku

Image

Radovi nadogradnje obalnog zida uz rijeku Miljacku, uz objekat Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo počeli su jučer (21. decembra).
S obzirom da je obalni zid Miljacke uz školu prilično nizak, često je dolazilo da plavljenja prostorija, pogotovo u zimskom periodu. Da bi se spriječile veće štete, Općina je odlučila sufinansirati projekat nadogradnje i time riješiti problem plavljenja.
U sklopu radova predviđena je nadogradnja obalnog zida dužine oko 60 metara. Zamjenik direktora firme „Bosman“ Osman Jahić, koja je izvođač radova, kazao nam je da su jučer počeli pripremni radovi. „Formirali smo gradilište, postavili zaštitnu ogradu, te počeli sa uklanjenjem/štemanjem postojećeg gornjeg dijela zida“, pojašnjava Jahić. Kako kaže, danas će početi sa bušenjem otvora za postavljanje armature, koja će biti veza za nadogradnju zida.

Projekat nadogradnje obalnog zida uz rijeku Miljacku koštat će 12.000 maraka, a finansiraju ga u jednakim omjerima Općina Stari Grad Sarajevo i JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo. Radovi će biti završeni do kraja godine.

Podsjećamo, sporazum o sufinansiranju radova potpisali su 15. decembra načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Škole Suad Alić.