Završena prva trasa ispod Višegradske kapije

Image

Završeni su radovi na prvoj trasi kanalizacione mreže ispod Višegradske kapije, a radovi na drugoj i trećoj trasi bit će nastavljeni u narednoj sezoni. S obzirom da je nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže ispod Višegradske kapije uslovljen vremenskim prilikama, radovi su prolongirani za narednu građevinsku sezonu, potvrdila je Aida Veladžić, stručni savjetnik za investicione poslove u Službi za investicije, plan i analizu. 

Inače, radovi na izgradnji kanalizacione mreže se izvode na veoma nepristupačnom i izuzetno strmom i stjenovitom terenu, tako da se ne mogu izvoditi tokom poledice i snijega.
Kako je kazala Veladžić, položen je glavni fekalni vod na prvoj od tri trase projekta izgradnje kanalizacione mreže ispod Višegradske kapije.
„Postavljen je kanalizacioni cjevovod i šahtovi na jednoj od tri predviđene trase. Urađeni su priključci na glavni ulični kanalizacioni vod, te kućni priključci za šest objekata. Nakon toga teren je vraćen u prvobitno stanje “, pojasnila je Veladžić.

Podsjećamo, u sklopu projekta na novu kanalizacionu mrežu bit će priključeno oko 30 domaćinstava i bit će postavljeno više od 250 metara kanalizacionih cijevi.
Izvođač radova je firma TB “Inženjering” iz Breze, a radovi će koštati oko 139.000 maraka.