U OŠ”Hamdija Kreševljaković” svečano dočekani prvačići

Image

 U OŠ”Hamdija Kreševljaković” na Vratniku, danas je u prisustvu roditelja, nastavnog osoblja i brojnih gostiju upriličen svečani doček za prvačiće. Ukupno 39 učenika upisano je u prvi razred ove škole, a raspoređeni su u dva odjeljenja. Njihovi prijatelji iz starijih razreda danas su im pripremili prigodni program dobrodošlice, a potom su ih dočekale i njihove učiteljice koje su ih rasporedile po odjeljenjima.

Na početku prijema prisutnima se obratio direktor škole dr.Salko Huskić koji je pozdravio prvačiće i zaželio im dobrodošlicu.
“Danas imamo dva zadovoljstva, jedan je da smo upisali u prvi razred 39 učenika, a drugi je da smo ove godine sanirali toalete u školi. Naša Općina Stari Grad nam je pomogla u tome, kao i uvijek kada smo im se obratili,” kazao je direktor Huskić. On je naglasio da su sanitarni čvorovi izuzetno bitni za održavanje higijenskih uslova u školi, te dodao da je sredstvima od 30.000 KM koje je Općina donirala, sanirano 11 toaleta. U znak zahvalnosti načelniku je uručen ručni rad, vez učenica osnovne škole “Hamdija Kreševljaković”.

Načelnik Hadžibajrić zaželio je učenicima sretan početak školovanja, a roditeljima poručio da vode računa o svojoj djeci jer je odgoj najvažniji u njihovom odrastanju. Govoreći o radovima koji su izvedeni u ovoj školi, načelnik je naglasio da se sve uradilo tokom ljeta kako bi učenici novu školsku godinu počeli u što boljim uslovima. “Za ovu školu i njene učenike smo izdvojili 30.000 KM, a moram spomenuti i da uskoro počinjemo sanaciju krova na osnovnoj školi 'Saburina' što će finansirati naša općina i općina Silivri iz Turske, po 50.000 KM.”

Na kraju je učenike pozdravila i nekadašnja direktorica ove škole Amina Deljković koja sada vrši dužnost pomoćnice načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj.
“Ova škola ima dva posebna dana. Prvi je pomalo tužan u maju kada nam odlaze naši maturanti, a drugi je ovaj danas kada naši prvačići polaze u školu. Dobro došli dragi učenici, da dobro učite, slušate svoje učiteljice i roditelje i izrastete u dobre ljude,” kazala je Deljković.