Stanovnici ulice Muje Hrnjice dobili novi put

Image

 U ulici Muje Hrnjice, iznad tranzita, betoniran je i proširen uski pješački put, čime su stanovnici ove ulice dobili novi pristupni put svojim kućama.
Iz Odsjeka za komunalne poslove kazali su da su se svi radovi izvodili ručno s obzirom da je teren veoma nepristupačan, sa velikim nagibom.
Stanovnici ulice Muje Hrnjice su u znak zahvalnosti uputili pismo načelniku općine i nadležnoj službi u kojem kažu da im je prvi put nakon 32 godine, omogućeno da hodaju svojim sokakom kao civilizovani ljudi.

 

“Otako je 1983. godine, za potrebe Olimpijade, uništena naša ulica, mi smo 'prosili' da nam se koliko toliko sredi. Zato vam se, načelniče Hadžibajriću, zahvaljujemo što ste omogućili sanaciju ulice Muje Hrnjice u dužini od 33 metra da po prvi put nakon 32 godine, hodamo sokakom kao civilizovani ljudi, tj. saobraćajnicom a ne kozijom stazom,” stoji između u pismu koje potpisuje porodica Kapetanović iz pomenute ulice.
Inače, na tom području nalazi se pet kuća, a jedini prilaz koji su imali je uski pješački put. Iz tog razloga, Općina je odlučila tim porodicama sanirati i proširiti prilaz, da bi lakše dolazili do svojih kuća.
Za ove radove Oćina je iz budžeta Općine izdvojila oko 2.700 maraka, a izvođač radova je firma „Hise A&A“ iz Sarajeva.