Završna faza rekonstrukcije Strošića

Image

 Infrastrukturna rekonstrukcija i sanacija preko 1.000 metara ulice Strošići, na Vratniku, bit će završena naredne sedmice. Kako smo saznali iz Službe za investicije, komunalne i inspekcijske poslove, u ponedjeljak počinje postavljanje završnog sloja u ulici.
“Izvode se završni radovi i postavljanje tampona, odnosno priprema za završni sloj koji će se raditi sljedeće sedmice,” pojasnili su iz ove Službe. Dodali su da je završeno postavljanje svih priključaka Bh Telecoma, Sarajevogasa, te elektroinstalacija. Prethodno je izvršena kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, te kišnih i fekalnih odvoda. Ovim radovima bit će završena prva faza sanacije ulice Strošići koja je obuhvatila centralni dio ulice. Vrijednost prve faze radova iznosi oko 380.000 KM, a finansirali su je Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad Sarajevo.

Podsjećamo, početkom ovog mjeseca potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz budžeta Kantona Sarajevo za 2015. godinu od namjenskih sredstava – vodne naknade. Potpisani sporazum predviđa sufinansiranje druge faze radova rekonstrukcije ulice Strošići, u iznosu od 200.000 KM.
Sredstva će obezbijediti Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.