Inspekcija uklanjala dijelove objekata, garaže, ograde...

Image

Urbanističko-građevinska inspekcija Općine Stari Grad Sarajevo u toku jula i augusta ove godine poduzela je niz aktivnosti na uklanjanju bespravne gradnje na području ove općine.

Početkom ovog mjeseca na Sedreniku je izvršeno rušenje i uklanjanje dijela stambeno-poslovnog objekta u izgradnji oko kojeg se vodio spor nekoliko godina. Nakon provođenja kompletne procedure, angažovano je preduzeće KJKP “Rad” koji su 05. augusta počeli uklanjanje dijela objekta, a radove rušenja završili su 12. augusta. S obzirom da u ovom slučaju investitor nije izvršio rušenje kako mu je bilo naloženo rješenjem, rušenje je urađeno prinudnim putem. Troškovi rušenja će se fakturisati investitoru na osnovu Zaključka o troškovima izvršenja. Ovi radovi koštali su oko 21.000 maraka.

U navedenom periodu uklonjen je i jedan pomoćni objekat (ostava) u ulici Alije Miladina broj 2, ugradbena ulazna vrata u poslovni objekat u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 21 i pomoćni objekat (garaža) u ulici Bistrik do broja 80. U ova tri slučaja, sami investitori izvršili su rušenje kako im je bilo naloženo rješenjem, tj. vratili su prostor u prvobitno stanje.

Osim toga, urađeno je i uklanjanje željezne rampe u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 38, metalnu konstrukciju (reklama) u ulici Zelenih beretki do broja 22, tendu i ogradu u Bazardžanima broj 6 itd.

 

Rušenje dijela objekta na Sedreniku