Posjeta delegacije Opštine Karpoš

Image

Savjetnik načelnika Opštine Karpoš, Perica Janevski i vijećnik Opštinskog vijeća Karpoš, Zoran Popovski, posjetili su danas (05. juna) Općinu Stari Grad.
Domaćini su im bili pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj Amina Deljković sa saradnicima. S obzirom da je Općina Stari Grad sa Opštinom Karpoš potpisala Sporazum o bratimljenju u maju, 2011. godine, njeni predstavnici od juče borave u BiH, povodom ideje o projektu regionalnih sportskih igara na prostoru Balkana.
Prilikom posjete, gosti su prezentirali dostignuća razvoja obrazovanog sistema na području Opštine Karpoš, odnosno rezultate strateških opredjeljenja u oblasti vannastavnih aktivnosti. „U tim okvirima poseban akcent je dat na školski sport gdje su prezentirani modeli kojim se došlo do izvanrednih sportskih dostignuća“, istakli su iz Službe.
U sklopu toga, Popovski je pokrenuo inicijativu o realizaciji projekta regionalnih sportskih igara na prostoru Balkana. Predviđno je učešće Makedonije, Srbije, Crne Gore, Turske i Hrvatske, a ponuđeno je Općini Stari Grad Sarajevo da se uključi kao predstavnik BiH, što je u načelu i prihvaćeno.