Sportsko igralište Mjednica počinje sa radom

Image

Završetak izgradnje sportskog igrališta Mjedenica i početak rada bit će ozvaničen prigodnim programom koji će izvesti polaznici Zavoda Mjedenica, u četvrtak, 07. maja u 11,00 sati. Na novoizgrađenom sportskom terenu, u ulici Mjedenica do br.50, polaznici Zavoda izvest će program sačinjen od recitala i folklornog nastupa, a potom će fudbalska ekipa Zavoda Mjedenica odigrati prijateljsku fudbalsku utakmicu sa ostalim učenicima osnovnih škola iz Starog Grada.
Prisutnima će se obratiti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Zavoda Mjedenica Selmir Hadžić.
Izgradnju sportskog igrališta Mjedenica finansirala je Fondacija Asmir Begović, a Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova. Također, Općina je osigurala izgradnju pristupnog puta igralištu.
Fondacija Asmir Begović je sa 42.000 KM finansirala igradnju igrališta i postavljanje gumene podloge, te opremanje sportskim mobilijarom ( jedan koš, dva gola sa mrežama i dvije klupe).
U aprilu ove godine, igralište su obišli načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić i bh fudbalski reprezentativac Asmir Begović kada je i najavljen završetak radova o otvaranje igrališta u maju, u sklopu obilježavanja Dana Općine Stari Grad.