Postavljeno 15 novih klupa na Trgu oslobođenja

Image
 

Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović ugrađeno je petnaest novih, modernih, višenamjenskih parkovskih klupa. Nove parkovske klupe postavljene su na mjestu starih, dotrajalih klupa, te u dijelu kod autobuskog stajališta.
Klupe je izradilo i postavilo preduzeće “Park”, a inače to je njihov novi proizvod i po ugledu na evropske metropole, ovakve parkovske klupe oplemenile su prostor za odmor i rekreaciju i omogućavaju građanima da više vremena provode na zelenim površinama, te mjestima za šetnju i odmor.

 

 
Parkovske moderne klupe osim toga mogu biti korištene i kao reklamni i prostor za oglašavanja sa obje strane naslona, te na vidljivoj površini sjedišta.
Na svim klupama s bočne strane istaknut je logo Općine Stari Grad, a one će osim ljepšem izgledu starogradskog Trga, omogućiti građanima da ugodno provode vrijeme u prirodnom ambijentu.
Općina je od preduzeća “Park” kupila 26 klupa, a koštale su oko 3.000 KM. U sklopu radova na Trgu postavljeno je 15 klupa, a preostalih 11 bit će postavljeno u užem starogradskom jezgru, na mjestima gdje su napotrebnije.