Asfaltirano igralište Mjedenica

Image

Asfaltirano je igralište, odnosno novi sportski teren na lokalitetu Mjedenica, čija bi izgradnja trebala biti završena početkom maja.
Riječ je o nastavku projekta od prošle godine, tj. izgradnji novog igrališta Mjedenica koje se nalazi u ulici Mjedenica do broja 50 na mjestu nekadašnjeg parkinga. Igralište se gradi na površini od oko 186,16 m2, dimenzija 9x16,50 metara.
Izgradnja igrališta Mjedenica počela je krajem oktobra prošle godine, ali zbog loših vremenskih uslova okončanje ovog projekta prolongirano je za proljeće, s obzirom da je za asfaltiranje terena bilo potrebno da temperature zraka bude 10 stepeni celzijusa, a podloga u potpunosti isušena.
Kako su nam pojasnili u Službi za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine radovi su nastavljeni i ulaze u završnu fazu.
“Tokom vikenda završeno je postavljanje ivičnjaka i asfaltiranje sportskog terena”, pojasnili su u Službi. Dodali su kako uskoro počinje postavljanje prednjeg dijela zaštitne mreže i kapije, a nakon toga će uslijediti nabavka sportskog mobilijara (golova i koševa).
Finansijer kompletnog projekta je Fondacija “Asmir Begović”, a Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova.