Odata počast palim šehidima na mezarju Kovači

Image

U povodu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije RBIH, delegacija Općine Stari Grad koju su činili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnici boračkih udruženja iz Starog Grada, položili su cvijeće, proučili Fatihu i odali počast palim šehidima na Šehidskom mezarju Kovači.
Armija RBiH je formirana 15. aprila, 1992. godine i opstala kao jedina zvanična i legalna oružana snaga u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj bio očuvanje Bosne i Hercegovine u njenim granicama, te zaštita njene suverenosti i neovisnosti.
U ime Općine Stari Grad vijenac je položio i prisutnima se obratio Sakib Avdibegović, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu.
Obilježavanju Dana Armije RBiH prisustvovali su predstavnici sljedećih udruženja i organizacija:
Udruženje “RVI Općine Stari Grad Sarajevo”, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Udruženje “Bosnae-Zelene beretke”, Udruženje “2. brdska brigada”, Udruženje demobilisanih boraca, Udruženje dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja, Udruženje “ABNOR”, Udruženje “Odred Širokača”, Patriotska liga, Udruženje “Organizatori i pokretači otpora” i Udruženje “Maloljetni borci A RBiH Općine Stari Grad Sarajevo”.