Ibrahim Hadžibajrić lokalni lider godine

Image

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, izabran je za lokalnog lidera godine u izboru bh. izdanja Večernjeg lista. Manifestacija pod nazivom “Večernjakov pečat” održana je sinoć u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru po 14. put. “Večernjakov pečat” mnogi smatraju najsprestižnijim društvenim događajem u zemlji, a brojne ugledne zvanice koje su sinoć prisustvovale ovom događaju idu u prilog ovoj tvrdnji.
Hadžibajrić se tako sinoć na sceni našao rame uz rame sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a snimljenom video porukom obratio se i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton koji je proglašen osobom godine u svijetu, kao i osobe godine u regiji Novak Ðoković i Marin Čilić.
Osobom godine, u izboru bh izdanja Večernjeg lista, proglašen je Husein Smajić iz Bugojna u čijem su dvorištu pronađeni ostaci srednjovjekovne katoličke crkve i koji je ponudio da se ta crkva ponovno izgradi na istom mjestu.


Nagrade bh. izdanja Večernjeg lista održane su pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.
Priznanja „Večernjakov pečat“ u različitim kategorijama sinoć su još dobili: italijanski pjevač Toto Cutugno (Pečat za Europu), visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini (Europki lider), Martina Čuljak (Ponos BiH – Heroji poplava), Andrej Benić (Ponos BiH – Humanista godine), Irmela Peranović (Ponos BiH – Uspjeh godine), Ćamil Duraković i Biljana Rakić (Međupolitički dijalog), Monika Tomić (Znanost), Kemal Monteno (Kultura), Enisa Bekto (Gospodarstvenik godine), Igor i Ivan Karačić (Sportaš godine), mostarski paroh Radivoje Krulj (Međureligijski dijalog) i Milijan Brkić (Naše gore list).
Podsjećamo, Ibrahim Hadžibajrić proglašen je 2010. godine Najnačelnikom u BiH, a 2012. godine dodijeljena mu je plaketa za Evropskog načelnika Federacije BiH.