Općina pomaže osnivanje biblioteke u Kozarcu

Image

Općina Stari Grad Sarajevo, zajedno sa Prvom bošnjačkom gimnazijom i Fondom “Bošnjaci” uključila se u akciju prikupljanja knjiga kako bi pomogli osnivanje biblioteke “Ilijas ef. Mahmuljin” u Kozarcu.
Kako su nam kazali iz Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj Općine, na poziv Fonda “Bošnjaci” i Općina se odlučila uključiti u akciju i pomoći osnivanje biblioteke u Kozarcu.
“Akcija je u toku i trajat će do sutra (26. februara). Do sada smo već 120 naslova proslijedili Prvoj bošnjačkoj gimnaziji, koja će ih dalje distribuirati u Kozarac”, pojašnjavaju u Službi.
Dodaju kako će knjige prikupljati još dva dana, te da su se u akciju uključili i uposlenici Općine, koji već nekoliko dana doniraju knjige koje posjeduju, a koje će svako poslužiti osnivanju pomenute biblioteke.
U pozivu koji je Fond “Bošnjaci” uputio navodi da je za osnivanje biblioteke neophodno sakupiti najmanje 5.000 naslova. “Biblioteci ja sada bitan knjižni fond, tako da se u ovoj fazi ne vrši selekcija knjiga. Trenutno, svaka knjiga je dobrodošla, bilo na našem ili stranom jeziku”, naveli su iz Fonda “Bošnjaci”.