Na Trgu oslobođenja otvoren Sarajevo Holiday Market

Image
Neizostavna jelka

Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović sinoć je svečano otvoren Četvrti Coca Cola Sarajevo Holiday Market. Paljenjem svjećica na jelki visokoj više od 20 metara, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, šef Misije USAID-a u BiH David Barth i šef Kooperacija u Delegaciji EU u BiH Melvin Asin označili su početak manifestacije koja će trajati do 14. januara, a kao i svake godine donosi mnoštvo sadržaja, posebno za najmlađe. Na ovogodišnjem marketu posjetitelje očekuje veoma bogata ponuda na brojnim štandovima gdje mogu kupiti različite poklone. Također u okviru marketa najavljeni su i koncerti, a mališani imaju priliku uživati u mini luna-parku koji je već postavljen na trgu, te u dječijem parku, a nezaobilazna je i kućica Djeda Mraza..
Otvorenju sajma je, i pored niskih temperatura, prisustvovao veliki broj građana, a nakon paljenja svjećica na jelki na "Happy Stageu" su nastupili Ðorđe Jovančić i dječiji hor škole pjevanja Basics i Lana Hamza bend.
Ovogodišnji Coca Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta "Phoenix - kultura za budućnost" kojeg finasira EU, a realizatori su Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo navigator, u sklopu obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata.
Prošle godine manifestaciju je posjetilo više od 150.000 ljudi.

 

 Brojne radosti za najmlađe  Ovako je to izgledalo sinoć
 Spremna je i kućica Djeda Mraza  Praznična kupovina može početi