Uskoro asfaltiranje igrališta Mjedenica

Image

Završeno je tamponiranje podloge sportskog igrališta koje se gradi u ulici Mjedenica do br.50. Urađena je priprema za postavljanje ivičnjaka i betoniranje, a naredne sedmice bi igralište trebalo biti asfaltirano, no to će zavisiti od vremenskih prilika, saopćili su iz Službe za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine Stari Grad.
Izgradnja igrališta “Mjedenica” počela je sredinom oktobra, a na mjestu nekadašnjeg improviziranog parkinga prvo je uklanjeno okolno šiblje i nisko rastinje, te humus, kako bi se izvršilo proširivanje terena do potrebnih dimenzija.
Igralište “Mjedenica” gradit će se na površini od cca 186,16 m2 i imat će dimenzije 9x16,50 metara, sa zaštitnim prstenom od 70 cm sa svih strana, a bit će ograđeno ogradom visine 5 metara.
Izgradnju ovog igrališta finansira Fondacija “Asmir Begović”, a vrijednost projekta je 24.567,08 KM. Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova.
Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, nakon više od 60 godina postojanja, konačno će dobiti sportsko igrališe koje će koristiti oko 180 djece i korisnika.