Sanirana LED rasvjeta u Saračima i dijelu ulice Trgovke

Image

Zamjena neispravne LED rasvjete u ulici Sarači i dijelu ulice Trgovke , na Baščaršiji, završena je i rasvjeta ponovo funkcioniše bez problema. Prema riječima Edina Uzeirbegovića, direktora firme „ARCADE" d.o.o. Tuzla, koja je izvodila radove, saniran je kvar i zamijenjeno 235 trafoa.
“Najvažnije je da smo otkrili uzrok problema tj. zbog čega su se kvarile svjetiljke. Ukoliko budu obezbijeđena sredstva za drugu fazu radova riješit ćemo problem napajanja i popraviti i ostalu rasvjetu”, pojasnio je Uzeirbegović.
Kako je ranije saopćeno iz Službe za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine Stari Grad, radove na sanaciji LED rasvjete na Baščaršiji finansirali su u jednakim omjerima Općina Stari Grad i Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo.
Vrijednost investicije je 17.871,75 KM.
Podsjećamo, Općina Stari Grad je i ove godine izdvojila znatna finansijska sredstva za izgradnju javne rasvjete. Projektom izgradnje, sanacije i održavanja javne rasvjete na području općine Stari Grad za 2014. godinu postavljena je javna rasvjeta na 18 lokacija. Projekat je s 31.800 KM finansirala Općina, a izvođač radova je bila firma "Testingelektro".