Napreduje gradnja igrališta Mjedenica

Image

Početkom sedmice završeno je betoniranje temeljnih stopa za stubove ograde koja će biti postavljena oko igrališta Mjedenica, saopćili su iz Službe za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine Stari Grad. Na redu je tamponiranje i priprema podloge za postavljanje asfalta.
Izgradnja igrališta “Mjedenica”, koje će se nalaziti u ulici Mjedenica do br.50 na mjestu nekadašnjeg parkinga, počela je prošle sedmice (20. oktobra, 2014. godine), a prvo je uklanjeno okolno šiblje i nisko rastinje, te humus, kako bi se izvršilo proširivanje terena do potrebnih dimenzija.
Igralište “Mjedenica” gradit će se na površini od cca 186,16 m2 i imat će dimenzije 9x16,50 metara, sa zaštitnim prstenom od 70 cm sa svih strana, a bit će ograđeno ogradom visine 5 metara.
Izgradnju ovog igrališta finansira Fondacija “Asmir Begović”, a vrijednost projekta je 24.567,08 KM. Kako je ranije izjavio Selmir Hadžić, koordinator za realizaciju ovog projekta iz Zavoda Mjedenica, Fondacija je uplatila 27.100 KM, a razlika će biti iskorištena za nabavku opreme za djecu sa kombinovanim poteškoćama, tj. nabavku sprava, pomagala i sportskih rekvizita.
Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova.
Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, nakon više od 60 godina postojanja, konačno će dobiti sportsko igrališe koje će koristiti oko 180 djece i korisnika.
Radovi bi trebali trajati 30 dana.