Nova vodovodna i kanalizaciona mreža u ulici Paje

Image

Završeno je postavljanje nove vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Paje u starogradskoj Mjesnoj zajednici Mahmutovac, a radovi su finalizirani u ponedjeljak asfaltiranjem ulice.
Projektom, čija je realizacija počela prije dva mjeseca, 13 domaćinstava dobilo je nove vodovodne i kanalizacione priključke. “Ranije su priključci ovih domaćinstava bili jako slabi, često je dolazilo do začepljenja, te curenja vode iz cijevi. Sada su dobili potpuno nove priključke i prema onome što mi saznajemo na terenu, građani su izuzetno zadovoljni,” kazali su u Službi za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine Stari Grad.
Na kompletnoj trasi je prvo raščišćen teren i prekopane postojeće asfaltne i tamponske površine i putevi. Uklonjene su stare i dotrajale cijevi i postavljene nove, u dužini od 80 metara, a potom su urađeni priključci.
“Dok su izvođeni radovi, građani ovog dijela Starog Grada koristili su vodu sa primarnog voda. Kada su postavljene nove cijevi, urađena je laboratorijska analiza vode, a nakon dobivenih nalaza o ispravnosti vode, pušteni su novi priključci,” pojašnjavaju u Službi.
Ukupna vrijednost projekta je oko 66.000 KM, izvođač radova je firma “Mibral” iz Sarajeva.