Djeca od danas u obnovljenom vrtiću “Pčelica”

Image

Obnova vrtića “Pčelica” u starogradskoj Općini, koja je počela početkom augusta je u završnoj fazi. Ostalo je samo da se završi još jedan sloj krova što nije smetnja da mališani već danas (10. septembra) uđu u obnovljene prostorije, potvrđeno je iz JU “Djeca Sarajevo”.
Nakon obilnih kišnih padavina u maju, djeca (njih 55) su bila izmještena i smještena u zamjenski vrtić “Biseri”, jer je “Pčelica” bila značajno uništena i neuslovna za dalji boravak djece.
Općina Stari Grad Sarajevo izdvojila je 20.000 KM, a ukupna vrijednost rekonstrukcije dvoetažnog objekta u ulici Jekovac 1, je bila oko 126.000 KM.

“Unutrašnji radovi su završeni, sve je uređeno i novo, tako da djeca već danas kreću u obnovljeni vrtić “Pčelica”. Na krovu je ostalo još da se uradi jedan sloj i to će biti vrlo brzo završeno”, saopćeno je iz JU “Djeca Sarajevo”.
Radovi su podrazumjevali potpunu rekonstrukciju oštećenog krova, zamjenu i ugradnju vanjske fasadne stolarije u prizemlju, sanaciju i uređenje dječijih sanitarnih čvorova, te adaptaciju čajne kuhinje, trpezarije i ulaznog hodnika.
Izvođač radova na rekonstrukciji oštećenog krova je firma “SELA” iz Sarajeva, a za ostale radove izvođač radova je bila firma “Gradnja” iz Konjica.