U toku preuređenje prostorija u MZ Logavina

Image

U Domu kulture Logavina u toku je preuređivanje dijela prostorija u Centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Stari Grad.
Kako su nam kazali iz Sektora za mjesne zajednice Općine, radovi se odvijaju planiranom dinamikom. “U toku je postavljanje pregradnih zidova da bi se prostorije fizički odvojile, te izmještanje instalacija. Uskoro će početi radovi na ugradnji pločica i laminata”, pojasnili su u Sektoru.

U sklopu Doma zdravlja Stari Grad već postoji jedan takav Centar koji se nalazi u blizini Ambasade Kuvajta, preko puta Vijećnice. S obzirom na velike gužve u ovom objektu, ukazala se potreba za još jednim Centrom za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.
Stavljanje u funkciju ovog centra u Domu kulture Logavina uveliko će se smanjiti gužve, a građanima pružiti adekvatnu uslugu. Radovi na preuređivanju prostorija podrazumijevaju izgradnju novog ulaza, prilagođavanje prostorija, te kompletno uređenje.
U Domu kulture Logavina, pored Centra za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju koji će uskoro biti otvoren, nalazi se i Mjesna zajednica Logavina, te Velika sala koju po potrebi koriste različita udruženja, Savjet mjesne zajednice i drugi.