Općina domaćin 11. biciklističkog maratona 'Kragujevac - Mostar 2014'

Image
S prošlogodišnjeg maratona

Jedanaesti tradicionalni tandem biciklistički maraton 'Kragujevac - Mostar 2014.' koji voze biciklisti Paraolimpijske akademije 'Junior' krenuo je jučer (23. jula) put Mostara.
Biciklistički maraton 'Kragujevac - Mostar 2014', čiju je organizaciju podržala i Općina Stari Grad imat će četiri etape i to Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo – Mostar.
Za sve učesnike 11. biciklističkog maratona koji su krenuli iz Kragujevca put Mostara, bit će priređen svečani doček u gradovima kroz koje prolaze: Užicu, Višegradu i Sarajevu.
U Sarajevu se očekuju u petak (25. jula), a domaćin će im biti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Doček će biti organizovan u Muzičkom paviljonu u starogradskom parku At mejdan u 14,00 sati. Tom prilikom načelniku Hadžibajriću organizatori maratona uručit će plaketu kao znak zahvalnosti za podršku.
Ovogodišnji maraton vozi 19 biciklista. Maraton će završiti prisustvom na manifestaciji skokova sa Starog mosta na Neretvi, koja se ove godine održava 448. put.
Pokrovitelji manifestacije su, kao i prethodnih godina, gradovi Kragujevac i Mostar, te gradovi i općine kroz koje biciklisti prolaze - Užice, Višegrad i Općina Stari Grad.