Postavljena ograda oko obdaništa na Širokači

Image

Postavljena je ograda oko starog obdaništa na Širokači, s ciljem sprječavanja odlaganja otpada koji neodgovorni pojediaci konstantno ostavljaju.
Savjet mjesne zajednice Širokača u više navrata uspješno je organizovao akcije čišćenje obdaništa i prostora oko njega, ali sve je bilo kratkog vijeka jer bi se nakon nekog vremena ponovo pojavila “divlja” deponija. Zbog toga je Općina odlučila da ogradi prostor i tako spriječi odlaganje kabastog i drugog otpada na ovo mjesto.
Kako su nam kazali iz Službe za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine postavljena je ograda oko cijelog obdaništa visine dva i dužine oko 190 metara.
Izvođač radova na postavljanju ograde oko starog obdaništa na Širokači bila je firma „Fadž company“, a projekat je sa oko 3.400 KM finansirala Općina Stari Grad Sarajevo.
“Nadamo se da ćemo ovim riješiti dugogodišnji problem i da će za građane i djecu koji svakodnevno prolaze pored starog obdaništa biti sigurnije”, istakli su u Mjesnoj zajednici Širokača, te dodali kako je urađena i kompletna deratizacijacijelog objekta. Besplatnu deratizaciju kompletnog prostora uradila je firma “CosmosolGroup” iz Sarajeva.