Donirana dva bicikla Zavodu "Mjedenica"

Image

 Najmlađi štićenici Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" danas (18. septembra, 2013. godine) dobili su dvije fitness sprave.

Dva bicikla namijenjena za djecu predškolskog uzrast Zavodu "Mjedenica", a na inicijativu Općine Stari Grad, uručili su predstavnici Udruženja za arhitekturu-sport i rekreacija-ekologiju „AiR“.
Emina Kučuk, predsjednica Udruženja „AiR“, istakla je kako je donacija Zavodu "Mjedenica" dio velikog projekta koji se odnosi na borbu protiv pretilosti, prevencije dijabetese i osteoporoze.
"U ovaj projekat željeli smo uključiti i najmlađe kako bi im fizičku aktivnost predstavili kao stastavni dio života. Odlučili smo da sprave poklonimo djeci iz Zavoda 'Mjedenica' jer su njima, zbog njihovog pravilnog razvoja, zaista i potrebne", kazala je Kučuk, najavivši kako će nastojati da Zavodu "Mjedenica" u narednom periodu poklone komplet od šest sprava.

Osim predstavnika Udruženja "AiR" uručenju fitness sprava prisustvovali su Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, Amina Deljković, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kuturu i sport i Mirsad Asimović, direktor Zavoda "Mjedenica".
Asimović se zahvalio na donaciji, te istakao kako će bicikla, s obzirom da u Zavodu "Mjedenica" borave djece s motoričkim smetnjama, itekako dobro doći u njihovom razvoju.
Nakon uručenja donacije prisutni su obišli renovirani Zavod "Mjedenica". Asimović se tom prilikom zahvalio načelniku Hadžibajriću na kontinuiranoj pomoći ovoj ustanovi.