Uspješno okončana ekološka akcija na At mejdanu

Image

 Ekološka akcija "Čista naša dvorišta - At mejdan", članova NVO altruista "Svjetlo" i uposlenika Općine Stari Grad, uspješno je okončana danas (29. avgusta) na At mejdanu.
Izvršni direktor NVO altruista „SVJETLO“ Haris Čaušević, istakao je kako je prezadovoljan odzivom volontera koji su se samoinicijativno priključili pomenutoj akciji. Zahvalio se uposlenicima Općine Stari Grad i ostalim učesnicima koji su rado pristali da se uključe u projekat. Kazao je kako su pored parka At mejdan uspjeli očistiti i park preko puta Vijećnice.

"Cilj nam je bio stvoriti ugodan ambijent u parku u kojem se igraju djeca, edukativno djelovati na naše članove, vlastitim primjerom probuditi svijest građanima o građanskom aktivizmu i pokazati javnosti da su mladi s umanjenim sposobnostima korisni članovi zajednice ," riječi su Čauševića.
Podsjećamo, NVO altruista "Svjetlo" u saradnji s Općinom Stari Grad i društveno odgovornom kompanijom Ekopak, prvim ovlaštenim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom danas (29. avgusta) su organizovali ekološku akciju "Čista naša dvorišta - At mejdan".
Nakon akcije, za sve učesnike upriličeno je osvježenje i druženje u auli Velike sale Općine Stari Grad