Sanacija Zavoda “Mjedenica” bit će završena do septembra

Image

Radovi na utopljavanju zgrade i ugradnji termo-izolacione fasade, te zamjena vanjske i unutrašnje stolarije na domu i školi Zavoda “Mjedenica”, trebali bi biti okončani do septembra, potvrdio je direktor Zavoda “Mjedenica”, Mirsad Asimović.
“Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i trebali bi biti završeni do septembra. Završeno je postavljanje vanjske stolarije i fasade na školi, a uskoro će početi higijensko krečenje prostorija.
U toku su radovi na izolaciji i fasadi na objektu doma”, pojasnio je Asimović, te dodao da je prezadovoljan radovima koji su do sada izvedeni. “Iako se pojave i dodatni radovi, radnici firmi koje izvode radove to riješe bez ikakvih problema”, ističe Asimović.

Podsjećamo, radove finansira Evropska komanda američkih snaga (US EUCOM), preko svog Ureda za saradnju u oblasti odbrane pri ambasadi SAD-a u BiH, sa iznosom od 400.000 dolara.
Općina Stari Grad je krajem prošle godine uputila Američkoj ambasadi prijedlog za sanaciju Zavoda 'Mjedenica', sa predmjerom radova, a dogovor je finaliziran početkom jula, kada je Općina dobila obavijest da će US EUCOM finansirati pomenute radove.