Radovi u ulici Save Skarića po planiranoj dinamici

Image

Rekonstrukcija kamene kaldrme u ulici Save Skarića, u starogradskoj Mjesnoj zajednici Mjedenica, odvija se planiranom dinamikom. Trenutno se radi popločavanje trotoara na donjem dijelu stepeništa.
“Uporedo se izvodi skidanje stare kaldrme, priprema i nivelacija podloge na dijelu centralnog stepeništa, te priprema betoniranje stopa za stubove rukohvata i vrše pripremni radovi za postavljanje linijskih rešetki oborinske odvodnje, “kazao je Haris Srna iz Službe za komunalne poslove i investicije Općine. Prema njegovim riječima, radove malo otežava strmi teren i veliki udio manualnog rada.
Kao što smo već pisali, radovi u ovoj ulici podrazumijevaju rekonstrukciju gazišta koje je prilično dotrajalo i u lošem stanju, a uradit će se i oborinska odvodnja, te postaviti nova rukohvatna ograda u dužini od 60 metara.
Izvođač radova u ovom projektu je firma „Klico-trans gradnja“ iz Sarajeva, a sanaciju sa oko 53.000 KM finansira Općina Stari Grad.
Podsjećamo, Općina je prošle godine upravo na ovom dijelu izgradila i novi potporni zid dužine 44 metra, a koštao je oko 46.000 KM.