Napreduju radovi na sanaciji Zavoda “Mjedenica”

Image

Završeno je postavljanje vanjske stolarije i fasade na školi Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, potvrdio je direktor Zavoda Mirsad Asimović.
“Radovi napreduju odlično. Zaista sam prezadovoljan. Završeno je postavljanje vanjske stolarije i fasade na školi, a u toku su radovi na domu. U isto vrijeme na jednoj strani postavljaju fasadu, a na drugoj mijenjaju prozore”, pojasnio je Asimović.
Projektom je planirano utopljavanje zgrade i ugradnja termo-izolacione fasade, zamjena vanjske i unutrašnje stolarije, te sanacija limenih dijelova krovova na domu i obdaništu.
Radove finansira Evropska komanda američkih snaga (US EUCOM), preko svog Ureda za saradnju u oblasti odbrane pri ambasadi SAD-a u BiH, sa iznosom od 400.000 dolara.
Podsjećamo, Općina Stari Grad je krajem prošle godine uputila Američkoj ambasadi prijedlog za sanaciju Zavoda 'Mjedenica', sa predmjerom radova, a dogovor je finaliziran početkom jula, kada je Općina dobila obavijest da će US EUCOM finansirati pomenute radove.