Biciklistički maraton stigao u Općinu Stari Grad

Image

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dočekao je danas (26. jula) u parku At mejdan deset učesnika biciklističkog maratona 'Kragujevac - Mostar 2013', koji su završili treću etapu ovog sportskog događaja.
Podsjećamo, u srijedu (24. jula) iz Kragujevca je krenulo deset biciklista, čime je startovao jubilarni 10. biciklistički maraton, čiji je inicijator Paraolimpijski klub "Junior", a organizuje se s ciljem povezivanja sportista zemalja u okruženju. Biciklisti Radničkog i Paraolimpijskog kluba "Junior" tradicionalno prvo odmaranje imali su u Užicu, pa u Višegradu, a danas u Sarajevu.
Tokom današnjeg susreta, načelnik Hadžibajrić istakao je kako mu je zadovoljstvo što je već tradicionalno domaćin pomenutog biciklističkog maratona.


“Još prije tri godine Općina Stari Grad i Kragujevac bratimili su se i potpisali sporazum o privrednoj, kulturno-umjetničkoj i sportskoj saradnji, tako da mi već godinama ove sjajne momke dočekujemo i to je prešlo u jednu lijepu tradiciju”, istakao je Hadžibajrić.
Generalni sekretar Paraolimpijskog kluba "Junior" Goran Nikolić kazao je kako prije svega želi da pozdravi i zahvali se Gradu Sarajevu i Općini Stari Grad koji su redovno podržavali manifestaciju, koja se ove godine održava deseti put.
“Na ovaj način bit će nastavljena misija koja doprinosi afirmaciji prekogranične saradnje posredstvom sporta i održavanju prijateljskih odnosa građana Kragujevca, Mostara i Sarajeva”, rekao je Nikolić.
Maraton ima četiri etape u dužini od 100 do 120 kilometara, a biciklisti poslije odmora kreću iz Sarajeva u Mostara, s ciljem da u Mostar stignu za pet dana. U Mostaru će prisustvovati skokovima u Neretvu sa Starog mosta.
Direktor Radničkog biciklističkog kluba Aleksandar Marić uručio je načelniku Hadžibajriću priznanje kao znak zahvalnosti podrške pomenutoj manifestaciji.