Općina domaćin 10. biciklističkog maratona 'Kragujevac - Mostar 2013'

Image

Počeo je 10. jubilarni biciklistički maraton 'Kragujevac - Mostar 2013', čiju je organizaciju podržala i Općina Stari Grad. Desetorica biciklista iz Kragujevca krenula su jutros (24. jula) prema Mostaru. Trka će imati četiri etape i to Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo – Mostar.
Za sve učesnike 10. biciklističkog maratona koji su krenuli iz Kragujevca put Mostara, bit će priređen svečani doček u gradovima kroz koje prolaze: Užicu, Višegradu i Sarajevu.
U Sarajevu se očekuju u petak (26. jula), a domaćin će im biti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Doček će biti organizovan u Muzičkom paviljonu u starogradskom parku At mejdan u 15,00 sati. Tom prilikom načelniku Hadžibajriću organizatori maratona uručit će plaketu kao znak zahvalnosti za podršku.
Ovogodišnji maraton vozi 10 biciklista, od kojih jedan tandem, dok sa pratećim timom karavan broji 15 ljudi. Maraton će završiti prisustvom na manifestaciji skokova sa Starog mosta na Neretvi, koja se ove godine održava 447. put.
Pokrovitelji manifestacije su, kao i prethodnih godina, gradovi Kragujevac i Mostar, te gradovi i općine kroz koje biciklisti prolaze - Užice, Višegrad i Općina Stari Grad.
U nastavku možete pogledati kompletan program 10. jubilarnog biciklističkog maratona 'Kragujevac - Mostar 2013'.