Postavljeno još devet rešetki za vodu

Image

Još devet gusanih rešetki za vodu postavljeno je u sedam ulica na području Općine Stari Grad. S obzirom da se svakodnevno dešavaju krađe metalnih rešetki, neophodna je bila njihova zamjena.
Kako su nam pojasnili u Službi za komunalne poslove i inevesticije Općine, da bi se pješaci i automobili neometano i sigurno kretali ulicama, Općina je odlučila postaviti nove rešetke gdje su nedostajale. “Prilikom montaže rešetke su dodatno učvršćene varenjem”, dodali su u Službi.

 Mjedenica kod broja 20 Safvet-bega Bašagića kod broja 92 i 88


Rešetke za vodu postavljene su u ulicama: Safvet-bega Bašagića kod hotela “Heco”, Komatin kod džamije I i II, Nadlipe 1, Brajkovac, Mjedenica kod broja 20, Rogina i Sedrenik čikma kod broja 3 i 7. Pored toga, postavljen je i jedan poklopac šahta u haremu Bakr-babine džamije.
Kompletan projekat s oko 4.400 KM, finansirala je Općina Stari Grad, a izvođač radova je bila firma “Fadž Company” iz Sarajeva.
Podsjećamo, prošlog mjeseca postavljano je četrnaest gusanih rešetki u ulicama: Safvet-bega Bašagića 92 i 88, Grličića brdo bb, 5 i 1, Hercina 12, Mihrivode 31 i 29, Mali Sedrenik 57 i 5, Fazilin sokak bb i 1 i Hladivode 37 i 1. Za ovaj projakat izdvojeno je oko 5.650 KM.