Postavljena LED rasvjeta u parku At mejdan

Image

U parku At mejdan završeno je postavljanje ulične rasvjete evropskog kvaliteta. Radi se o projektu postavljanja LED rasvjete čiji je proizvođač goraždanska firma "Bekto Precisa".
“Postavljeno je 12 svjetiljki. Izvođač radova je bila firma „Testing-elektro” iz Sarajeva, a nadzor je vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo”, pojasnio je Zlatko Eminagić, stručni savjetnik iz Zavoda za izgradnju KS.


Radi se o domaćem proizvodu iznimne kvalitete, a prosječni vijek trajanja LED rasvjete labaratorijski je procijenjen na više od 12 godina. Osim znatno dugoročnijeg trajanja LED rasvjete značajna je i ušteda u potrošnji električne energije. Ova rasvjeta ne privlači insekte zbog specifične boje svjetla i smanjenog otpuštanja topline pa nije potrebno održavanje i čišćenje.
Postavljanje LED rasvejet u parku At mejdan s oko 45.000 KM finansiralo je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS.
Podsjećamo, 2011. godine LED rasvjeta postavljena je i na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović i na platou ispred Općine Stari Grad.