Otvaranjem biblioteke i učionice u prirodi obilježen Dan Zavoda “Mjedenica”

Načelnik Hadžibajrić otvorio učionicu u prirodi
Ambasador Kuvajta otvorio dječiju biblioteku
Učenici Zavoda pripremili zanimljiv program "Ples patuljaka"

Dan Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica” obilježen je učeničkom priredbom, otvaranjem dječije biblioteke koju je otvorio kuvajtski ambasador Mohammad Fadil Khalaf, te učionice u prirodi koju je otvorio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.
Učenici, uposlenici, roditelji, partneri i prijatelji Zavoda su svojim prisustvom uveličali današnju svečanost, a vesela i razdragana djeca su pozdravila aplauzima svoje školske kolege, koji su priredili zanimljiv program sastavljen od pjesama, plesa i recitacija.
Kako je kazao direktor Zavoda Mirsad Asimović, današnji rođendan je poseban. “Otvorili smo biblioteku koju je opremila država Kuvajt, a koju je otvorio njihov ambasador Fadil Khalaf. Također, tu je i učionica u prirodi, koju je otvorio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić”, kazao je Asimović.
Zavod je ustanova koja postoji 66 godina i najstarija je i najspecijaliziranija ustanova za rad sa djecom sa posebnim potrebama.
“Imamo vrtić za djecu sa posebnim potrebama, specijalnu osnovnu školu, internat za djecu koja nisu iz Sarajeva i radionicu za radnu okupaciju odraslih. Radimo sa 165 djece, od kojih je 102 u osnovnoj školi, 28 u vrtiću, 30 u radionicama, dok u internatu boravi 66 djece", pojasnio je Mirsad Asimović, direktor Zavoda.
Na današnjoj svečanosti direktor Asimović uručio je zahvalnice prijateljima Zavoda. Među njima je bio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadćibajrić koji je zahvalnicu dobio za nesebičnu podršku i pomoć učenicima Zavoda. Nakon toga, najboljim učenicima podijeljeni su pokloni i diplome za ostvareni uspjeh u toku školske godine.