Održana 12. sjednica Općinskog vijeća

Image

Održana je 12. sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, na kojoj su pored ponuđenog dnevnog reda od 15. tački, dodane još dvije. Na dnevni red dodane su tačke: “Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna urbanističkog projekta BAKR-BABINA DŽAMIJA” i “Prijedlog Odluke o pristupanju izradi urbanističkog projekta Spomen obilježje PAPI IVANU PAVLU II”.
 


O svim tačkama dnevnog reda se konstruktivno raspravljalo, gdje su uz određene sugestije pojedine tačke dopunjene, a zatim jednoglasno usvajane. Na kraju sjednice načelnik Ibrahim Hadžibajrić obratio se prisutnima “Zahvalio bih se saradnicima, pomoćnicima načalnika, na korektnoj i dobroj saradnji u toku ove godine, iako je nekada bilo i kritika. Također, se zahvaljujem vijeću na dosadašnjem radu u toku ove godine, te se nadam da ćemo i u narednom vremenskom periodu dobro sarađivati”.
Sve su tačke o kojima se izjašnjavalo glasanjem usvojene jednoglasno osim 4. tačke koja nije dobila potrebnu većinu jer je trebalo dvotrećinsko glasanje, .
 

Dnevni red sjednice možete pogledati ovdje