Završeno postavljanje nove kanalizacije u ul. Iza Gaja

Image

 Završeni su radovi na postavljanju nove oborinske kanalizacije na saobraćajnici Iza Gaja, i preostalo je još samo asfaltiranje tog dijela. Ukupno 40 metara novih cijevi, tipa Hobbas spojene su na postojeću kanalizacionu mrežu.
“Postojeća kanalizacija koja je bila začepljena nanosima šljunka, pijeska i mulja sa saobraćajnice, temeljito je očišćena. Visokim pritiskom vode i mehanizacijom KJKP ”Vodovod i kanalizacija” očišćeno je i usisano šest šahtova,” pojasnili su iz Službe za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad.

Po završetku ovih radova izvršena je provjera propusnosti kompletnog saniranog dijela kanalizacije i rezultati su bili zadovoljavajući. Preostalo je još samo asfaltiranje za što se čeka poboljšanje vremenskih uslova.
Podsjetimo, zbog začepljena starih kanalizacionih cijevi, na ovoj saobraćajnici je često dolazilo do izljevanja vode, što je predstavljalo veliku opasnost za građane, posebno zimi kada se voda ledila.
Izvođač radova bila je firma “AME” d.o.o. iz Breze. Projekat je finansirala Općina Stari Grad s 7.345 KM, Fond za zaštitu okoliša FBiH s 28.000 KM i Direkcija za puteve s 1.869 KM.