Održana 2. sjednica Općinskog vijeća Stari Grad

Image

Općinsko vijeće Stari Grad na sjednici održanoj jučer (26. decembra, 2012. godine) usvojilo je nacrt budžeta Općine za iduću godinu u iznosu od 17,131.000 KM, što je manje za 16 odsto u odnosu na budžet 2012.
Nakon verifikacije mandata vijećnika u Općinskom vijeću i davanja svečane izjave vijećnika, izabrani su i imenovani predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi Komisije za propise i Statut i Komisije za finansije i budžet.
Vijećnici su usvojili izvještaj o realizaciji budžeta Općine Stari Grad za period od 01. januara, do 30. septembra, 2012. godine, te prijedlog odluke o izmjenama i dopunama budžeta Općine za 2012. godinu.
Na jučerašnjoj sjednici usvojen je i nacrt budžeta Općine Stari Grad za 2013. godinu. Na inicijativu vijećnika Irfana Čengića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vedrana Dodika nacrt budžeta će biti upućen na javnu raspravu u trajanju od deset dana. “Radna tijela će činiti klubovi političkih stranaka, te savjeti mjesnih zajednica preko kojih građani mogu upućivati svoje prijedloge”, pojasnio je Dodik. Dogovoreno je da se svi prijedlozi dostave do 08. januara, kako bi se o Prijedlogu budžeta za 2013. godinu moglo raspravljati na januarskoj sjednici.
Osim nacrta budžeta vijećnicu su usvojili još dvije tačke iz oblasti finansija: nacrt odluke o izvršavanju budžeta Općine Stari Grad za 2013. godinu i prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Općine Stari Grad za period od 01. januara, do 31. marta, 2013. godine.
Na dnevnom redu 2. sjednice Općinskog vijeća bio je i prijedlog odluke o finansiranju/sufinansiranju projekata nevladinih organizacija po LOD metodologiji i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o prodaji poslovnih prostora zakupcima koje su vijećnici također većinom usvojili.
 

Komisija za finansije i budžet:

 1. Anel Duganhodžić - predsjednik (SDP)
 1. Džehva Musić - zamjenik predsjednika (SBB)
 1. Mustafa Lačević - član (SBB)
 1. Alma Jašarević - član (SBB)
 1. Harun Imamović - član (SDA)
 1. Midhat Ðozo - član (SDA)
 1. Damir Dreković - član (SDP)
 1. Senada Delibašić - član (SDU)
 1. Aida Dobrača - član (Naša stranka)

 

Komisija za propise i Statut:

 1. Šukrija Bakšić - predsjednik (SBB)
 1. Adnan Džermidžić - zamjenik predsjednika (SDA)
 1. Lejla Karović - član (SBB)
 1. Muamer Mekić- član (SBB)
 1. Suljo Agić- član (SDA)
 1. Irfan Čengić- član (SDP)
 1. Hasan Hadžialić- član (SDP)
 1. Nihad Čolpa- član (SDU)
 1. Abid Šehović- član (SBiH)