Ibrahim Hadžibajrić Evropski načelnik FBiH

Image

Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Općine Stari Grad, jučer je (8. maja, 2012. godine) dodijeljena plaketa za Evropskog načelnika Federacije BiH u 2012. godini
Plaketu su načelniku Hadžibajriću uručili predstavnici Evropskog pokreta u BiH na jučerašnjoj svečanoj akademiji "Vrijeme je za Evropu" održanoj povodom Dana Evrope – 9. maja. Na svečanoj akademiji, održanoj u Vitezu, priznanja su uručena brojnim političarima, privrednicima, kulturnim i sportskim radnicima i medijima koji su dali doprinos razvoju BiH i njenom putu ka evroatlantskim integracijama.

 

   Plaketu za Evropskog načelnika BiH dobio je Vlado Alilović, načelnik Općine Vitez, Evropski načelnik FBiH je Hadžibajrić, a Evropski načelnik RS-a Mićo Mičić, načelnik Opštine Bijeljina.
Dobitnici priznanja Evropskog pokreta su ambasadori SAD-a, Njemačke, Francuske i Slovačke, te ambasade Višegradske grupe, Austrije i Slovenije.

Načelnik Hadžibajrić zahvalio se Evropskom pokretu u BiH za priznanje koje mu je dodijeljeno.
“Drago mi je što su prepoznali rad Općine Stari Grad u protekle tri i po godine. Ovo priznanje je kruna mog mandata. Svakako ovo priznanje treba i održati, a u narednom periodu i opravdati”, istakao je Hadžibajrić, dodavši kako će se u svom radu i ubuduće zalagati da sve aktivnosti i projekti u Općini Stari Grad budu realizovani na najblji mogući način, kao što je to bilo i do sada.
Na svečanoj akademiji priznanje za najkonstruktivnijeg opozicionog lidera pripalo je Fahrudinu Radončiću, predsjedniku Saveza za bolju budućnost, a za najodgovornijeg političara Predragu Kurtešu, ministru unutrašnjih poslova FBiH. Nagrade najevropljanin ponijeli su Sanja Vlaisavljević i Esad Hećimović. Nada Tešanović proglašena je evropskom političarkom 2012, a Borjana Krišto i Martin Raguž evropskim parlamentarcima. Najperspektivnijim političarem BiH za 2012. godinu proglašen je Adnan Jupić. Web stranica “Dnevnog avaza” nagrađena je kao Evropski internet-portal BiH za 2012. godinu. Priznanja su pripala i novinarima Mimi Šahinpašiću, Mati Ðakoviću i Goranu Miliću.